De ProfCast

met Dave Boomkens en Marieke Kootte

De Profcast

Als kind werd ons beeld van professoren gevormd door tv-programma’s en films. Als je bijvoorbeeld in een tekenfilm een professor voorbij zag komen, dan was zo’n professor vaak een man. Meestal zelfs een wat zenuwachtige man in een lange, witte laboratoriumjas. Warrig kapsel, wenkbrauwen in een bedenkelijke frons, wat geknutsel aan een tijdmachine of een decor van fluorescerende vloeistoffen en dampende reageerbuisjes. Maar, dit blijkt allemaal een zeepbel als je oog in oog met échte wetenschappers komt te staan. Opeens blijken wetenschappers gewoon mensen, die met milde nieuwsgierigheid de wereld observeren; wetenschappers die de wereld willen verbeteren; die het liefst jonge mensen opleiden; die op zoek zijn naar dat ene vonkje. Gesprekken met díe wetenschappers hoor je in De ProfCast. Want wat drijft hen? Waar komt hun fascinatie voor wetenschap vandaan? En hoe gaan zij om met alle drukte en gekte?

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. A WordPress Commenter januari 14, 2020

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Laat een reactie achter

© 2020 De ProfCast

Thema door Anders Norén