De ProfCast

met Dave Boomkens en Marieke Kootte

De Profcast ep. 4: Annemieke Verbraeck

Zwarte gaten zijn een van de meest opmerkelijke verschijnselen in het heelal. Maar hoe zien ze eruit? En hoe geef je zoiets weer? Onderzoeker Annemieke Verbraeck ontwikkelde een nieuwe simulatie, die is gebaseerd op de Hollywoodfilm Interstellar. In deze aflevering komen ook hoogleraar Elmar Eisemann en professor Alexander Verbraeck aan het woord. Elmar Eisemann richt zich op de correcte en zo scherp mogelijke weergave van visualisaties door slim gebruik te maken van moderne grafische hardware. Alexander Verbraeck houdt zich bezig met het modelleren en simuleren van systemen.

De ProfCast wordt gemaakt door een team van enthousiastelingen van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. De techniek is in handen van Joy Blank en Thymo Boog. Meer informatie over Annemieke en haar onderzoek vind je op de websites www.tudelft.nl/ewi en www.deprofcast.nl. Heb je vragen, opmerkingen of inspirerende suggesties – schroom dan niet te mailen naar communications-ewi@tudelft.nl. Wij zijn heel erg benieuwd!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 De ProfCast

Thema door Anders Norén