De ProfCast

met Dave Boomkens en Marieke Kootte

De Profcast ep. 5: Willem-Paul Brinkman

Kan een computer ons gedrag veranderen? Ja. De mens is immers een beïnvloedbaar dier. En daar kleven niet alleen nadelen, maar ook tal van voordelen aan. Want als de mens wérkelijk zo makkelijk te beïnvloeden is, dan kan een virtuele coach ons bijvoorbeeld begeleiden bij het stoppen met roken. Maar kan zo’n coach ons ook aanmoedigen om te gaan joggen? Of helpen bij het terughalen van traumatische herinneringen? In deze aflevering vertelt Willem-Paul Brinkman hoe wij – met behulp van computersystemen – kunnen werken aan een gelukkigere, gezondere toekomst. 

De ProfCast wordt gemaakt door een team van enthousiastelingen van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. De techniek is in handen van Joy Blank en Thymo Boog. Meer informatie over Willem-Paul en zijn onderzoek vind je op de websites www.tudelft.nl/ewi en www.deprofcast.nl. Heb je vragen, opmerkingen of inspirerende suggesties – schroom dan niet te mailen naar communications-ewi@tudelft.nl. Wij zijn heel erg benieuwd!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 De ProfCast

Thema door Anders Norén