De ProfCast

met Dave Boomkens en Marieke Kootte

De ProfCast ep. 7: Kofi Makinwa

In deze aflevering gaan wij in gesprek met professor Kofi Makinwa, geboren in het Ghana van de jaren zestig. Aan de TU Delft maakt Kofi slimme sensoren. Chips die hun omgeving kunnen voelen, die informatie kunnen verwerken en vervolgens doorgeven aan een computer, alles in één. Snellere computers, slimmere telefoons – je kunt het zo gek niet bedenken of Kofi Makinwa heeft er wel iets mee te maken. Een openhartig gesprek over racisme, Johan Cruijff en Kofi’s liefde voor elektronica.

De ProfCast wordt gemaakt door een team van enthousiastelingen van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. De techniek is in handen van Joy Blank en Thymo Boog. Meer informatie over Annousjka en haar onderzoek vind je op de websites www.tudelft.nl/ewi en www.deprofcast.nl. Heb je vragen, opmerkingen of inspirerende suggesties – schroom dan niet te mailen naar communications-ewi@tudelft.nl. Wij zijn heel erg benieuwd!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 De ProfCast

Thema door Anders Norén