De ProfCast

met Dave Boomkens en Marieke Kootte

DE PROFCAST EP. 11: Barbara terhal

In 1999 promoveerde Barbara Terhal als allereerste in Nederland op het gebied van quantumrekenen. Daarbij introduceerde ze het concept van ‘entanglement witnesses’, waarmee een verstrengelde quantumtoestand van een niet-verstrengelde toestand kan worden onderscheiden. Tegenwoordig is Terhal een internationale expert op het gebied van quantumfoutcorrectie, een onderzoeksdomein dat cruciaal is voor het bouwen van betrouwbare quantumcomputers. Een gesprek over de honger naar kennis, Barbara’s haat-liefdeverhouding met de filosofie en de verschillende paden die tot een schaalbare quantumcomputer zouden kúnnen leiden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 De ProfCast

Thema door Anders Norén